Recent Posts

9 dec. 2010

Annadagen

Det är redan den 9:e december, känns som om dagarna bara flyger förbi. Inte långt kvar till julafton nu. Annadagen är nu här med alla sina traditioner. Precis som Andersdagen så ansågs även Annadagen kunna förutspå julens väder ”Braskade Anna skulle det bliva kallt om julen, slaskade det, blev väderleken mild”.

Idag ska ju julens mat påbörjas, och har ni inte redan gjort det så är det nu dags att lägga lutfisken i blöt. Se nu bara till att ni vattnar ur den ordentligt innan ni äter den sen. Men det lär ni märka om inte annat.

Men det är inte bara lutfisken som ska läggas i blöt på Annadagen enligt gamla traditioner - Julölet skall bryggas och Juleljusen skall börja stöpas.

Det var med andra ord bråda dagar förr i tiden. I dag vet jag inte någon som skulle sätta i gång med allt det där i dag. Vi har nog för lite tid helt enkelt eller är det så att vi inte tar oss tiden längre. Kanske har vi helt enkelt viktigare saker att göra - jag vet att jag har.

Nej, här hemma blir det ingen blötläggning av fisk i dag. För själv tänker jag krypa upp i soffan med en dundersjuk tonåring och bara mysa framför en film - quality time!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar