Recent Posts

11 feb. 2011

En vanlig dag

Det har inte varit någon vidare vecka för tonåringen. Han kom hem från skolan 2 dagar av 4. Första dagen av de två hade han sprängande huvudvärk. Det hade varit rörigt i klassen, en annan elev hade haft en dålig dag och hade skrikigt och gapat från lektion ett. Och för tonåringen blir det för mycket. Han ringde efter lunch och frågade om han fick komma hem. Någon minut senare ringer hans fröken och säger att hon skickar hem honom. "Ingen idé att han är kvar, han är ju helt slutkörd och sönderstressad av röran här idag."

När han väl kom hem så låg han på sitt rum i mörkret och vilade hela eftermiddagen. Klev upp åt mat och sedan vid sjutiden sa han godnatt. När jag tittade in senare hade han somnat med kläder och allt, på sin säng. Så det var bara att väcka honom och se till att han kröp ned under täcket.

Igår var huvudvärken borta, han gav sig i väg till skolan som vanligt. Men vid 11 var det kört igen. Han ringde återigen och frågade "kan jag komma hem, jag mår inget bra". Och hem kom återigen en väldigt slutkörd kille.

I dag är det studiedag, så i dag har han sovmorgon. Hoppas att helgens ledighet kan ge honom lite energi. Men jag vet också att några dagar inte kommer räcka. Vi måste på något sätt hjälpa honom att energispara. Hjälpa honom att hitta strategier för att hålla skoldagen ut. Som det ser ut nu, så fungerar det inte alls. De dagar han håller dagen ut, så är han så trött när han kommer hem att han inte har någon som helst koncentration eller ork för alla läxor.

Denna helgen hade ju varit bra om han hade fått vila ut helt, men en redovisning måste göras klar. Och som läget är just nu kommer han aldrig att få det gjort själv. Men skam den som ger sig - det får bli en vilodag i dag, så får vi sätta oss tillsammans i morgon och hjälpas åt.

Snart snart kommer sportlov och långledighet. Längtar!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar