Recent Posts

18 feb. 2011

Livet är inte roligt varje dag

Yey, tonåringen har hållt veckan ut i skolan. Skönt för honom, skönt för oss alla. Tänk om alla veckor kunde vara så. Men jag har varit enormt trött, men det var jag ju sist hjärtat strulade också, så det är ju egentligen inget nytt.

Om skolan gått bra denna vecka, Så blev veckans tråkiga i stället läkarens samtal. Svaret på tonåringens gastroskopi hade kommit - tunntarmen var fortfarande lite inflammerad. Så nu är vi tvungna att även ta bort vetestärkelse ur den redan strikta dieten. Och som inte det räckte även soja. Great! Vad blev nu kvar att välja på - jo, ris produkter. Huruvida Oatly´n fortfarande gick att använda var dietisten osäker på, men ja det vore ett enormt plus om det gick. Det ökar ju på valmöjligheterna något.

Men tro nu inte att det är så enkelt som att bara plocka bort allting det står vetestärkelse på. Det finns nämnligen A stärkelse och B stärkelse - A är ok och B måste bort. Vilken som finns i produkten? Ja för att kolla det måste respektive producent ringas upp. Lite att fixa med andra ord.

Men men, jag vet ju hur det har varit alla andra gånger. Vi har ju gått igenom det förut och det är lite ovant i början, men det brukar ge sig med tiden. Och till sist lagar man maten som om man aldrig haft några andra ingredienser.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar