Recent Posts

31 maj 2010

Slår aldrig fel

Av någon outgrundlig anledning så verkar det som att tonåringen bara blir sjuk när det är helg. Eller är det bara så att det känns som att det alltid är på en helg saker händer. Som denna helgen - Lördagskvällen bestod av ett några timmar långt besök på barnakuten, då han fått en allergichock.
Jag hade sett att han under dagen sett väldigt röd ut i ansiktet och lite rundare. Eftersom han inte klagat över det och dessutom precis kommit hem från en klassresa, så tänkte jag att det nog bara var solbränna och trötthet. Och att han antagligen ätit något han inte skulle eftersom hans mage var lite i uppror.

Men ju närmare kvällen kom desto rödare blev han - och så kom klådan. Läpparna svullnade och han började klaga på att det var jobbigt att andas. Så det var bara till att åka in. Och några tabletter och några inhalationer senare så mådde han bättre. När vi väl kom hem efter midnatt så stupade vi båda i säng.

Och jodå, nog hade han stoppat i sig alltid - riskakor med gräddfil. Mindre lyckat när man är komjölksprotein allergiker. Jag börjar undra om han någonsin kommer att lära sig att det INTE går att fuska med allergier. Antagligen inte!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar